Hast du eine Frage?
Nachricht versendet. Schließen

Conversatiecursus

Conversatiecursus Duits

Op zoek naar een klassikale conversatiecursus Duits?
Vloeiend Duits leren spreken? Een discussie in het Duits leren voeren? Zelfbewust je mening uiten?

Dan zit je hier goed. Dit (en nog veel meer) oefen je allemaal in deze klassikale conversatiecursus.

zelfbewust Duits spreken

Waarom een conversatiecursus volgen?

Je hebt de basis van de Duitse taal geleerd. Maar nu wil je ook een vloeiend gesprek kunnen voeren. Je wilt uitgebreid over iets kunnen vertellen, diepgaande vragen stellen of iemand een advies geven. Dit gaat een stap verder dan een basis cursus Duits.

duitse boeken lezen

Elke conversatie-les een eigen thema

In deze cursus krijg je elke les een thema aangereikt waarover wij in gesprek gaan. Je krijgt dan de ruimte om je mening hierover te uiten, voorbeelden te noemen, ervaringen uit te wisselen en argumenten ervoor of juist ertegen te formuleren.

Het thema is van tevoren bekend, zodat je je kunt voorbereiden (als je dit wilt). Verder krijg je hulpmiddelen aangereikt om je goed te kunnen verwoorden en wordt je bij fouten gecorrigeerd.

vloeiend Duits spreken

Waar heb je het over?

Ok, kleine grap 🙂 Ken je trouwens een mop in het Duits? Of wil je ons iets over je bijzondere hobby vertellen? Welk boek lees je op dit moment en wat is je favourite film? Welk persoon vind je inspirerend? In deze cursus bepaal je samen met de groep de inhoud. Houden jullie van een uitdaging? Dan hebben we het over het nieuws, politiek of filosofie. Maar je kunt ook gewoon je favourite kookrecept met ons delen (als het maar in het Duits is).

zelfbewust Duits spreken

Samen leren - met en van elkaar

Dit is een kleinschalige conversatiecursus, klassikaal in Roermond. Het is heel gezellig, maar het liefst zijn wij het inhoudelijk niet met elkaar eens, dat levert betere discussies op. De focus liegt dan ook op hoe je iets tegen elkaar zegt en het verbreedden van je woordenschat door de bijdragen van de andere deelnemers. Wij leren met en van elkaar.

Neem bij interesse in de conversatiecursus contact op met Katja.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die op B2 niveau Duits spreken.