Hast du eine Frage?
Nachricht versendet. Schließen

zakelijk Duits

Cursus zakelijk Duits

Op zoek naar een cursus Duits voor jezelf of je medewerkers?
In de context van je werk de basis (of de fijnheden) van de Duitse taal leren? Succesvoller zakendoen door kennis van de Nederlands-Duitse taal- en cultuurverschillen? Praktijkvoorbeelden bespreken zodat je jouw nieuwe taalkennis direct op je werk kunt toepassen?

Dan ben je hier aan het juiste adres. Dit is de specialiteit van Katja.

Duits op kantoor

Waarom een taaltraining zakelijk Duits volgen?

Je hebt Duits op school geleerd, maar dat is lang geleden. Wellicht heb je ooit wat grammatica geleerd maar niet hoe je een natuurlijk gesprek moet voeren. Misschien heb je zelfs nooit Duits gehad (of het snel laten vallen) en nu versta je geen woord van je Duitse klanten of collega’s. Red je je met handen, voeten en vertaalmachines maar loopt het dan toch mis vanwege de cultuurverschillen? Of ben je soms iemand die stiekem best veel weet, maar even het zelfvertrouwen moet vinden om het ook echt te gebruiken? Genoeg redenen om een taaltraining zakelijk Duits op maat te volgen.

cursus Duits zakelijk

Bellen, mailen of vergaderen in het Duits?

Elk beroep is anders. De een moet Duitse collega’s aan de telefoon en per mail te woord staan, de ander bij een Duitse klant een presentatie geven en verhandelingen voeren. De derde moet het met een Duitse machine-handleiding doen. Wij kijken wat je echt nodig hebt. Moet je een vlot gesprek kunnen voeren, eenvoudige zinnetjes kunnen typen of een tekst op belangrijke informatie kunnen scannen? Wij leggen de focus op de vaardigheden die je in de dagelijkse praktijk nodig hebt.

zakelijk Duits voor beginners en gevorderden

Zakelijk Duits voor beginners tot vergevorderden

Als beginner de basis leren? Bij Katja doe je dit meteen in de zakelijke context van je eigen werkomgeving. Zo bouw je vanaf de eerste les de juiste woordenschat op. Je leert spreken door smalltalk en het oefenen van telefoongesprekken, schrijven aan de hand van je eigen werkmailtjes die je (dagelijks) verstuurd en lezen met vak-gerelateerde artikelen, bedrijfsdocumenten of handleidingen. Dingen, die je meteen op je werk kunt toepassen.

Maar ook als (ver)gevorderde leer je precies wat je voor je werk nodig hebt. Oefen je presentatie, ga in discussie of formuleer een bedrijfsproces. Verbeter je uitspraak of grammatica om professioneler over te komen. Leer omgaan met moeilijke vragen of de fijnheden van de Duits-Nederlandse cultuurverschillen (en doe je voordeel mee).

groepstraining Duis zakelijk

Hoe leer je het beste zakelijk Duits?

Gewoonweg door te doen. Wij focussen niet op taalniveaus maar werken heel praktijkgericht in deze lessen, zodat je naar een cursus uit te voeten kunt met wat je ook echt voor je werk nodig hebt. Als je op je werk vaak met de Duitse taal geconfronteerd wordt is dit de beste oefening om het geleerde in de praktijk te brengen. Hier zal je dan ook snel vorderingen zien. Verder lezen, spreken, appen en mailen wij in het Duits, want er zijn genoeg “foute taal-vrienden” die je maar beter in de communicatie met Katja kunt ontdekken dan in een bericht naar een zakenrelatie.